Drs. H.S. Compier, psychiater

Na het gymnasium voltooide ik de kunstacademie, waar ik ervaring opdeed met de wereld van expressie, betekenis en symboliek. Daarna deed ik de opleiding geneeskunde om dichter bij de mens te kunnen staan. De psychiatrie bleek aan te sluiten bij mijn affiniteit voor de wereld van expressie, die ik had leren kennen aan de kunstacademie. Na mijn specialisatie tot psychiater heb ik me verder verdiept in dieptepsychologie bij de Nederlandse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie (NVPP). Als psychoanalytisch therapeut heb ik zelf jarenlang leertherapie ondergaan, wat een belangrijke voorwaarde is om deze behandelingen te kunnen geven.


Visie

De mens is meer dan een diagnose. Ik kijk naar hoe uw klachten passen bij uw genetische aanleg, maar ook  hoe ze gerelateerd zijn aan gebeurtenissen in het verleden en aan uw huidige omstandigheden. Ik kijk niet alleen naar uw kwetsbaarheden, maar ook naar uw kracht.

Werkervaring

Mijn opleiding tot psychiater voltooide ik aan het NPI, het voormalig Nederlands Psychoanalytisch Instituut. Ik heb als psychiater gewerkt bij Therapeutisch Centrum Flevoland, ADHD Centraal en BuurtzorgT. Ik werk sinds 2018 in eigen praktijk.

Onderzoek

In een onderzoek bij Scelta en het Levensverhalenlab van de TU Twente bestudeerde ik de manieren waarop patiënten op zichzelf reflecteren bij het opschrijven van hun levensverhaal.