Onafhankelijk

Om optimale professionaliteit en veiligheid te kunnen bieden sluit ik  geen contracten af met zorgverzekeraars.  Dat ik onafhankelijk blijf voorkomt dat de verzekeraar vanuit zijn belang bepaalt of u bij mij in behandeling mag komen, voor hoe lang en voor welke behandeling. Ik ben daarnaast minder tijd en energie kwijt aan papierwerk, die ik aan u als patiënt kan geven. Ook voorkomen we dat uw privacy gevaar loopt omdat zorgverzekeraars binnen hun contracten toegang kunnen eisen tot uw dossier.

 

Uw verzekeraar heeft in deze situatie nog steeds wettelijk de plicht om tenminste 80% van uw behandeling te vergoeden. De afgelopen 3,5 jaar zijn al mijn facturen voor 80-100% door de verzekeraars vergoed geweest.

 

Uw verzekering

Als u een restitutiepolis heeft met vrije artsenkeuze, wordt de behandeling, na aftrek van het eigen risico, 100%  vergoed. Als u een normale 'naturapolis' heeft, dan zal uw behandeling voor 80% worden vergoed. In dat geval betaalt u ongeveer 25 euro per gesprek eigen bijdrage. Een restitutiepolis kost 5 tot 30 euro per maand meer dan een naturapolis en is daarom de moeite waard om af te sluiten.

 

 

Betaling

Bij afronding van een de behandeling of na één jaar ontvangt u een factuur op basis van de tarieven vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). U heeft een maand om de factuur te betalen, zodat u binnen die tijd de factuur kan indienen bij uw zorgverzekeraar.

 

Vraag uw verzekering van te voren wat nodig is voor vergoeding

De afgelopen 3,5 jaar zijn al mijn facturen door de verzekeraars vergoed geweest. Maar mocht uw verzekering uw behandeling niet vergoeden, dan dient u mijn rekening wel te betalen. Vraag daarom voor de zekerheid aan uw verzekeraar of u hun toestemming nodig heeft voor een behandeling bij een ongecontracteerde aanbieder. Vraag ook wat zij verder aan informatie nodig hebben om uw behandeling te vergoeden.